Films en seriesFilms en series

donderdag 17 december 2020

Jeremy Bulloch (75) overleden

Op 75-jarige leeftijd is de Britse bijrolacteur Jeremy Bulloch overleden. Hoewel Bulloch bij het grote publiek vooral onherkenbaar bekend werd als premiejager Boba Fett uit twee Star Wars-films, speelde hij ook in enkele James Bond-films met Roger Moore.

In de James Bond-films duikt Bulloch op als Q’s collega Smithers in respectievelijk For Your Eyes Only (1981) en opvolger Octopussy (1983). De gadgetmaster van MI6 heeft tal van personeelsleden rondlopen gedurende de filmserie. Echter blijven zij over het algemeen anoniem, laat staan dat ze nog een keer terug mogen komen. Het personage Smithers is hierop een uitzondering.


Eerder was Bulloch al te zien als bemanningslid van de HMS Ranger in The Spy Who Loved Me (1977), waar hij in de eerste onderzeeƫr zit die door de Liparus-tanker van Stromberg wordt opgeslokt.

Jeremy Bulloch was jarenlang een graag geziene gast tijdens evenementen voor met name Star Wars- en James Bond-fans. Door de ziekte van Parkinson waaraan hij leed, kon hij deze bijeenkomsten de laatste jaren niet meer bijwonen.

De acteur die in tal van in Engeland opgenomen film- en tv-producties te zien was, laat een vrouw, drie zonen en tien kleinkinderen na.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2022
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures