Films en seriesFilms en series

donderdag 20 juni 2019

Prince Charles bezoekt Bond-set

Eerste beelden Ralph Fiennes als M


Hoog bezoek vandaag op de set van Bond 25: the Prince of Wales kwam vandaag even rondneuzen bij de Pinewood Studios.Op foto's van de Twitter-pagina van Clarence House heeft de prins onder meer een onderonsje met acteurs Daniel Craig en Ralph Fiennes, die voor het eerst sinds de opnamen van Bond 25 zijn gestart in beeld is als M.

Daniel Craig, Ralph Fiennes en Prince Charles

Daniel Craig in het decor van M's office

Charles bekijkt en beluistert opnamen van Bond 25 met Lashana Lynch en Naomie Harris

Prince Charles en Daniel Craig voor de Aston Martins DB5 en V8

Craig en Charles inspecteren de klassieke Aston Martin DB5

Wat opvalt tijdens het bezoek is onder meer het gehavende gezicht van Craig; het strakke kapsel van Fiennes; een schilderij met beeltenis van de oude M Judi Dench en de safarisuit van Lynch, een kostuum dat Roger Moore geregeld tijdens zijn missies in de jaren 70 en 80 droeg.

Verder wist Craig de prins te melden dat opnamen gepland staan tot en met oktober en dat de DB5, waar de twee verlekkerd omheendraaiden, een BMW-motor heeft en grotendeels is gemaakt van kunststof.

Prince Charles bezocht al eerder de set van een James Bond-film. Op 11 december 1986 is hij samen met zijn toenmalige echtgenote Diana getuige van de opnamen van The Living Daylights (1987). Charles mag onder meer de knoppen van ghettoblaster bedienen en Diana demonstreert op aanraden van Jeroen Krabbé het gebruik van een fles van suikerglas. De foto hiervan ging de hele wereld over.Met dank aan Gert-Jan Waterink voor de technische aanmerkingen!

2 opmerkingen:

Gert! zei

Ook heel interessant Jaspertje: Daniel wist onze Charles te vertellen dat de DB5 in kwestie een mock-up / replica is van het origineel gemaakt van glassfibre met BMW motor en zelfs enkele knopjes van BMW (let ook op de moderne binnenspiegel). Dus wellicht wordt deze 'DB5' stevig aan de tand gevoelt in een car chase...en nog veel meer actie. Dan is het riskeren van het origineel misschien ietwat onnodig toch :-)?

Jasper Hartog zei

Met andere woorden: James Bond rijdt gewoon weer BMW in het jasje van een Aston Martin?


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures