Films en seriesFilms en series

vrijdag 31 juli 2020

Bijrolactrice ‘Never Say Never Again’ overleden

Op 61-jarige leeftijd is deze maand de Franstalige actrice Saskia Cohen-Tanugi overleden. Dat meldt onder meer Le Figaro. Cohen-Tanugi speelde in 1983 tegenover Sean Connery in Never Say Never Again (1983).


Cohen-Tanugi speelde de rol van Nicole, James Bonds contactpersoon in Nice. Zij helpt 007 in contact te komen met Domino. Als Bond Domino tijdens een tango weet te overtuigen dat Largo haar broer Jack heeft vermoord, weet Bond haar aan zijn zijde te krijgen. Wanneer Bond daarna terugkeert naar Nicole, treft hij haar levenloos aan in het waterbed. Hierop zet Bond per motor de achtervolging in op de moordenares, Fatima Blush.

In november 1983 bezocht Saskia Cohen-Tanugi samen met Sean Connery de Internationale Filmweek Amsterdam, waar Never Say Never Again in Tuschinski als slotfilm werd vertoond. Het was de eerste keer dat castleden van een James Bond-film een Nederlandse Bond-première bijwoonden.

Saskia Cohen-Tanugi arriveert aan de arm van Sean Connery op Schiphol

 
Buiten een klein aantal filmrollen begin jaren 80, was de in Tunesië geboren Cohen-Tanugi in Frankrijk vooral bekend als theaterregisseur. Daarnaast schreef zij mee aan enkele films als Veraz (1991), waarin Kirk Douglas de hoofdrol speelde, en aan Little Buddha (1993) van Bernardo Bertolucci.

Rond de eeuwwisseling verliet Cohen-Tanugi Frankijk om zich in Jeruzalem te vestigen. Daar is zij op 20 juli overleden.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures