Films en seriesFilms en series

vrijdag 8 juli 2011

Bond gaat verder op blu-ray

Het is een simpele optelsom, volgend jaar gaan MGM en Fox verder met het uitbrengen van de Bond-films op blu-ray. Dat vermoedt tenminste de Britse fansite MI6. En Bond Blog durft die gok ook wel aan.

Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat Dr. No in de bioscoop verscheen en James Bond op het witte doek dus vijftig jaar bestaat. Groot feest. Met eind 2012 een nieuwe film, en dus die lijn met langverwachte blu-ray's.

Tot nu toe is de teller op blu-ray blijven steken op dertien. O ja, en Never Say Never Again, dat dan weer wel.


Blijft de vraag: is dat zo interessant dan, al die oude films? Ja, dat is het. Wederom is dit een grote stap voorwaarts. En zeker met betrekking tot die eerste films is dit een regelrechte mijlpaal. Door de voortdenderende technologie is het nu eenmaal wat krap op elkaar: eerst de Special Editions op dvd, daarna die Ultimate Editions en nu dus dit weer. En ongetwijfeld komt er binnen tien jaar een nóg hogere definitie.

De grootste vraag moet zijn: gaan ze verder met de reeds ingeslagen weg? Of beginnen ze fijn opnieuw met nieuwe covers?

Ik vermoed dat ze de ontbrekende filmtitels eerst in de huidige lijn voortzetten, voor degenen die hun verzameling compleet willen maken. Maar daarnaast komen ze met een complete box, waarin alle films de originele filmposter als cover meekrijgen.

...Dat laatste is natuurlijk niet waar. Ben ik bang.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures