Films en seriesFilms en series

woensdag 11 december 2013

Expo Designing 007 in oktober 2014 naar Nederland

De tentoonstelling Designing 007: Fifty Years of Bond Style komt naar Nederland. In oktober is de expositie te zien in Kunsthal Rotterdam. Dat heeft het museum vandaag bekendgemaakt. 


Het exclusieve materiaal dat te zien is komt uit de archieven van EON Productions. De kostuums en de mooie auto's van 's werelds meest beroemde geheim agent zijn er te bewonderen, naast rekwisieten, grafische ontwerpen en meer dan vijfhonderd gadgets.

Met de uitspraak ''Bond, James Bond'' van Sean Connery in de eerste Bond-film Dr.No (1962) had agent 007 de wereld definitief veroverd. Met enige regelmaat verschenen sindsdien nieuwe Bond-films, zij het met andere acteurs. De laatste film Skyfall dateert uit 2012.De expositie was eerder te zien in Londen, Toronto en Shanghai en loopt momenteel in Melbourne. Voordat de tentoonstelling naar Rotterdam gaat, doet zij eerst nog Moskou aan. De expositie is tot en met 8 februari 2015 in Nederland te zien.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures