Films en seriesFilms en series

dinsdag 15 juli 2014

Onbekend contract Connery onder de hamer

Sean Connery heeft in zijn begintijd als James Bond een contract getekend waarin hij zijn A-status als acteur wilde versterken. Dat blijkt uit een onbekend document uit 1964 dat zaterdag wordt geveild in Londen, schrijft de Sunday Express.

Dankzij het succes van Dr. No en From Russia with Love was Connery een megaster geworden. Voordat hij aan Goldfinger zou beginnen, tekende hij eerst een contract met betrekking tot de publiciteit rond de film, over het gebruik van zijn naam en beeltenis op de filmposters en andere advertenties.

Zo moest zijn naam minimaal 25 procent groter vermeld staan dan die van zijn medespelers. Ook eiste hij dat zijn beeltenis boven de andere figuren uit zou steken.

Sean Connery was zich bewust van zijn impact als James Bond en heeft altijd gevoeld dat hij tekort is gedaan door producenten Saltzman en Broccoli. Ondanks een stijgend salaris per film, wilde hij graag delen in de winst. Een strijd die hij nooit heeft gewonnen, maar hem tot de dag van vandaag nog altijd dwarszit. Met de viering van 50 jaar James Bond twee jaar geleden, wilde hij daarom niets te maken hebben.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures