Films en seriesFilms en series

donderdag 11 december 2014

Spectre ver boven budget

Sony-hack onthult spoilers nieuwe Bond-film


De nieuwste Bond-productie Spectre dreigt met een budget van meer dan 300 miljoen dollar een van de duurste films ooit te worden. Dat meldt CNN naar aanleiding van gehackte e-mails van Sony Pictures.

Mails tussen distributeur MGM en Eon Productions tonen aan dat er alles aan gedaan wordt om kosten te besparen.

Om de pret niet te bederven:

Zo wil Eon draaien bij een villa in Rome. MGM stelt voor om het in Londen op te nemen aangezien het toch een nachtscène betreft. Er staat een gevecht op een trein gepland (alweer!): gebruik drie wagons in plaats van vier. Skip het dramatische einde van de film in de regen, dat scheelt aanzienlijk in de visuele en speciale effecten. En er is een extra budget van 6 miljoen dollar te verdienen als ze de 'moderne aspecten' van Mexico in beeld brengen. De studio schijnt daar geld voor te krijgen (van de Mexicaanse regering?).

Producent Barbara Broccoli reageert dat er geen begraafplaats of villa in Engeland te vinden zijn die aan Eons wensen voldoet. Ze weigert om het aantal wagons te verminderen.

MGM zegt verder wel erg blij te zijn met Heineken als sponsor, dat levert ze een enorm bedrag op. Ook wordt er op de cast bezuinigd door Andrew Scott in te huren als 'C', Bonds baas van de inlichtingendienst. Hij kost 1 miljoen minder dan Chiwetel Ejiofor.

Verder staat er nog vermeld dat er een lesbische bad-girl in de film zit, en, jawel, we zullen Ernst Stavro Blofeld terugzien in Spectre...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures