Films en seriesFilms en series

zaterdag 20 mei 2023

Rupert Friend is er klaar voor

Rupert Friend is eindelijk klaar voor de rol van James Bond. Dat zegt de 41-jarige Britse acteur tegen Variety. Toen hij begin twintig was, deed Friend in 2005 auditie voor Casino Royale als opvolger van Pierce Brosnan. Hij bedankte echter omdat hij zichzelf nog te onervaren vond.

Rupert Friend

Destijds werd hem door de producenten en casting director van de Bond-films verteld dat als de auditie goed zou gaan, hij gecontracteerd zou worden voor drie films waarvan hij bij voorbaat niet zou weten wat het verhaal was en wie er als regisseur werd aangetrokken. De jonge Friend was bang dat James Bond hem zou verzwelgen en hij zou eindigen als de slechtste 007 ooit. Dat idee beangstigde hem, temeer omdat hij groot fan van de Bond-films is.

Inmiddels voelt hij zich rijp voor de rol. Friend heeft zijn agentschap al op de hoogte gebracht van zijn idee. Of de Bond-producenten hem alsnog zien zitten, is de acteur in principe om het even; hij is er deze keer in ieder geval zelf klaar voor.

Rupert Friend is dit jaar te zien in twee films van Wes Anderson. Op 23 mei gaat in Cannes Asteroid City in première. Later dit jaar volgt The Wonderful Story of Henry Sugar naar de verhalen van Roald Dahl, hier bekend onder de titel Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier.

Over de nieuwe James Bond weten we vooralsnog helemaal niets.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures