Films en seriesFilms en series

zondag 24 september 2023

Bond 26 in motion

Door gedegen speurwerk van Corneel Vanfleteren namens James Bond Nederland, leren we dat er beweging zit in het productieproces van Bond 26, de komende Bond-film waarover officieel nog steeds niets bekend is gemaakt. Zo is de titel Bullets for Winter gelinkt aan Bond 26 en staat Bond 26 voor het eerst vermeld in Production Weekly, een website met informatie over nieuwe filmproducties.


Hoewel een hartslag van het merk James Bond momenteel nauwelijks waarneembaar is, zal dat straks bij een officiële aankondiging weer hevig gaan kloppen. Meer nog dan vorige Bond-films ligt Bond 26 onder een vergrootglas. We hebben deze keer geen doorgewinterde James Bond waar we op kunnen vertrouwen. Een nieuwe naam moet bewijzen dat 007 na meer dan zestig filmjaren nog steeds bestaansrecht heeft en deze eerste nieuwe film moet het antwoord zijn. En dat antwoord moet in één keer raak. Daar wordt tijd voor genomen en dat gaat gepaard met een hoop geheimzinnigheid.

Nu is geheimzinnigheid een filmproductie wel toevertrouwd, zeker een filmproductie als James Bond. Aan een titel als Bullets for Winter kunnen we daarom weinig waarde hechten (dat gaat ’m niet worden), enige hoop gaat er wel achter schuil. De hoop en de wil dat er achter de schermen onder een schuilnaam aan een nieuwe James Bond-film wordt gewerkt.


Dat laatste is al lange tijd de hoop. Maar zolang er geen aanwijzingen naar boven borrelen, blijft het speculeren. De vermelding van Bond 26 in Production Weekly is dan ook een opsteker, hoewel we er verder niets wijzer van worden. ‘Ik word genoemd!’, om met prof. dr. ir. Akkermans te spreken.

Over twee weken is het Global James Bond Day. Op 5 oktober is het 61 jaar geleden dat Dr. No zijn wereldpremière beleefde. Ieder jaar is de hoop dat op die dag iets unieks staat te gebeuren; doorgaans komen we van een koude kermis thuis. Zo mag er op die dag best een nieuwe James Bond worden aangekondigd. Mij zal je niet horen klagen. Daarmee wordt gelijk het startschot voor Bond 26 gegeven, want EON Productions zal enkel een nieuwe James Bond presenteren als er ook een nieuwe film aan vastzit. Wat heb je anders aan een verse Bond?

Zolang er via het 007-kanaal geen officiële bekendmaking komt, hebben we gelukkig altijd nog oplettende mensen als Corneel Vanfleteren die de boel nauwlettend in de gaten houden. Maar let wel dat het pas echt waarheid is als Barbara Broccoli het zegt. Lees in die tussentijd vooral Corneels artikel.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures