Films en seriesFilms en series

dinsdag 19 maart 2024

Eerste Nederlandse rol voor Famke Janssen

Famke Janssen gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe Nederlandse Netflix-serie. Het gaat om het zevendelige misdaaddrama Amsterdam Empire. Het is de eerste keer dat de actrice in een Nederlandse productie speelt.

Vorig jaar speelde Janssen in de Neftlix-productie Locked In

„Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren naar Nederland voor mijn allereerste Nederlandse rol”, zegt de 59-jarige Janssen in een persverklaring. „Ik ben dankbaar om weer met Netflix te mogen werken en deel uit te maken van dit verhaal dat zich afspeelt in de prachtige stad Amsterdam, de stad waar mijn hart ligt.”

Janssens zus Antoinette Beumer is ook betrokken bij de nieuwe serie. Zij werkt als directeur series bij Netflix.

Amsterdam Empire is geschreven en gemaakt door Nico Moolenaar, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen. Zij waren ook verantwoordelijk voor de series Undercover en Ferry.

Janssen is bekend van onder meer haar rollen in de superheldenreeks X-Men en de actiereeks Taken. Ze was ook Bond-girl in GoldenEye.

Famke Janssen met Pierce Brosnan in GoldenEye (1995)

Amsterdam Empire
verschijnt naar verwachting volgend jaar op Netflix.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures