Films en seriesFilms en series

donderdag 2 mei 2024

Alles over de Bond-films

Zesdelige docureeks vanaf morgen op Videoland en RTL Z

Superspion James Bond zag het levenslicht in 1953, toen Ian Fleming zijn eerste boek schreef in zijn reeks over agent 007. Bijna tien jaar later kreeg de populariteit van Bond een enorme impuls met de film Dr. No, waarin Sean Connery gestalte gaf aan de Britse MI6-agent. Niemand kon vermoeden dat de Bond-franchise het meer dan zestig jaar zou uithouden.


De ware fans kunnen de gaten in hun 007-kennis opvullen met de zesdelige documentaireserie Alles over de Bond-films, die bol staat van interviews met insiders, niet eerder vertelde verhalen en anekdotes over de iconische filmreeks.

In de eerste drie delen, die morgen achter elkaar worden uitgezonden op RTL Z, nemen de makers een diepe duik in de geboorte van het Bond-personage, de productie van de eerste films en de manieren waarop de verhalen door de jaren heen zijn veranderd. James Bond zou zijn bedenker Ian Fleming, die in 1964 overleed, ruimschoots overleven. Natuurlijk moest daarvoor wel regelmatig een nieuwe acteur worden gevonden om de prestigieuze rol te spelen. Zo ook op dit moment. Het proces van zoeken naar de perfecte speler komt uitgebreid aan bod in de serie.

Originele titel: ‘Icons Unearthed: James Bond’. Vanaf vrijdag 3 mei op Videoland en om 20:30 uur de eerste drie delen op RTL Z.

Met dank aan Corneel Vanfleteren.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures