Films en seriesFilms en series

donderdag 13 juni 2024

Ere-Oscar voor Bond-producenten

De producenten van de James Bond-films, Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, krijgen een Thalberg-award voor hun jarenlange kwalitatieve bijdragen aan de filmwereld. Deze prijs, toegekend door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, wordt in november van dit jaar aan het tweetal uitgereikt.

Barbara Broccoli en Michael G. Wilson

Barbara Broccoli en Michael G. Wilson zijn al decennialang de bewindvoerders van de Bond-films. Michael G. Wilson (82) begon bij Moonraker (1979) als uitvoerend producent en was als scenarist medeverantwoordelijk voor alle James Bond-filmscripts uit de jaren 80. Sinds GoldenEye (1995) staat hij samen met zijn halfzus Barbara Broccoli aan het roer van de James Bond-serie. Barbara Broccoli (63) ontving haar eerste credit bij de Bond-films als regie-assistent voor A View to a Kill (1985).

De Irving G. Thalberg-award is een ere-Oscar voor filmproducenten die op onregelmatige basis wordt uitgereikt. Deze eeuw is dat slechtst vier keer gebeurd. Barbara Broccoli is na Kathleen Kennedy de enige vrouw die de prijs, die sinds 1937 bestaat, in ontvangst mag nemen.

In 1981 werd de Thalberg-award toegekend aan de grondlegger van de James Bond-films, Albert R. ‘Cubby’ Broccoli. Broccoli ontving de prijs destijds uit handen van de toenmalige James Bond Roger Moore.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures