Films en seriesFilms en series

vrijdag 12 maart 2010

JFK

Wat een politieke week! Daar kan geen Bond-nieuws tegenop. Bos en Eurlings stappen op om voor de kinderen te zorgen. Cohen gaat de landelijke PvdA aanvoeren (en wordt deze zomer premier). Kant zag het vorige week al niet meer zitten. En gisteren, bijzonder treurig, Hans van Mierlo overleden.

Van Mierlo werd de Nederlandse Kennedy genoemd. En daar hebben we een Bond-link te pakken! Deze JFK heeft veel betekend voor de populariteit van James Bond. Want het was de Amerikaanse president die Flemings From Russia, With Love destijds in zijn boeken top tien noemde. En als de machtigste man ter wereld zegt dat Russia een goed boek is, dan IS dat zo.

Kennedy had trouwens echt gelijk wat betreft het boek.

Ik ben toevallig deze week eindelijk weer verder gegaan in het steengoede From Russia, With Love. Ik had het te druk met Stieg Larsson en onbenullige sudoku's, maar nu heb ik de smaak weer helemaal te pakken. Inmiddels beland in Part II, waar Bond voor het eerst zijn neus laat zien. En dat gebeurt, let op, op dinsdagmorgen 12 augustus 1956, zoals Fleming beschrijft. Niet wetende dat hij acht jaar later op precies deze dag zou overlijden.

JFK was al een jaar eerder dood. In 1963. Het jaar dat From Russia with Love in de bioscoop verscheen. En van Mierlo nu ook.

Zal hij From Russia, With Love ooit gelezen hebben?

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures