Films en seriesFilms en series

woensdag 12 september 2012

Roger Moore lanceert blu-raycampagne

Bond-films maken rondreis door Engeland


Oud-007 Roger Moore heeft vandaag de aftrap gegeven voor een commerciële rondgang van de James Bond-blu-raybox. Vanaf volgende week reist de set, verpakt in een 'gouden koffer', in een Aston Martin langs tal van Bond-locaties.

Roger Moore met de Aston Martin DBS uit Quantum of Solace

Vandaag heeft Moore in Londen symbolisch het startsein gegeven van de campagne, door op de koffer een timer te activeren. Want de toer begint volgende week maandag 17 september vanaf het Eilean Donan Castle in Schotland (bekend uit The World Is Not Enough), om vanaf daar dwars door Groot Brittannië te rijden en op de 24e te eindigen in Londen.

Van hand tot hand


De koffer wordt overgedragen door cast- en crewleden van de Bond-films: actrices Eunice Gayson uit Dr. No en From Russia with Love, Shirley Eaton en Tania Mallet uit Goldfinger en Britt Ekland uit The Man with the Golden Gun; acteur Richard Kiel, die Jaws gestalte geeft in The Spy Who Loved Me en Moonraker; kostuumontwerper Lindy Hemming; regisseur John Glen en stuntman Paul Weston.

De locaties die zij vergezellen zijn: Stoke Park in Buckinghamshire, waar de golfscène uit Goldfinger werd opgenomen; het Eden Project in Cornwall uit Die Another Day en op de Nene Valley Railway nabij Peterborough, waar stuntlieden met de gouden koffer over een rijdende trein rennen, als eerbetoon aan de treinscène uit Octopussy.


In Nederland verschijnt de jubileumbox, vooralsnog zonder al te veel bombarie, op woensdag 26 september.

Bron: The Hollywood Reporter

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures