Films en seriesFilms en series

zondag 2 september 2012

All the Time in the World

Songwriter Hal David (91) overleden


Op 91-jarige leeftijd is gisteren tekstschrijver Hal David overleden. De man achter We Have All the Time in the World en Moonraker, overleed aan de gevolgen van een beroerte. 


We Have All the Time in the World is afkomstig uit On Her Majesty's Secret Service. Voor deze film schreef David ook de tekst van Do You Know How Christmas Trees Are Grown? 

Twee jaar eerder werkte hij met Burt Bacharach al aan de Bond-parodie Casino Royale. Hiervoor componeerden zij het onvergetelijke The Look of Love, uitgevoerd door Dusty Springfield.Met Burt Bacharach schreef Hal David veel beroemde liedjes. Zoals Raindrops Keep Fallin' on My Head, gezongen door B.J. Thomas. Dat nummer kwam uit de film Butch Cassidy and the Sundance Kid. In 1970 kreeg het nummer de Oscar voor het beste filmlied.

Andere klassiekers van het duo zijn What the World Needs Now Is Love, I Say a Little Prayer en Close To You. Dat laatste nummer was geschreven voor Richard Chamberlain, maar werd vooral bekend door de cover van The Carpenters.

Componist David Arnold reageert via Twitter op het overlijden van Hal David:

'Wie ooit een tekst bij een liedje heeft proberen te schrijven, weet dat het talent van Hal David extreem zeldzaam was. En als er iemand overlijdt die iets heeft geschreven dat speciaal voor jou bedoeld lijkt te zijn, komt het overlijden hard aan. Hij begreep hoe mensen zich voelen en dat is waarover hij schreef. Dat is waarom we zijn liedjes zo goed begrijpen.'

Hal David en Burt Bacharach kregen in 1997 een Grammy Award voor hun bijdragen aan de popmuziek. Vorig jaar kregen ze een Gershwin-prijs voor hun oeuvre.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures