Films en seriesFilms en series

vrijdag 21 december 2012

Everything Or Nothing op dvd

Een absolute must have voor alle Bond-liefhebbers: de documentaire over vijftig jaar James Bond Everything Or Nothing. Onbetwist de beste documentaire over 007 tot nu toe verschijnt begin volgend jaar op dvd.

Als je dacht alles over de totstandkoming van de Bond-films twe weten, dan heb je Everything Or Nothing nog niet gezien. Dat kan wel kloppen, want de film is in Nederland slechts vertoond aan een handvol film- en Bond-liefhebbers.

Visueel opent de film verbluffend met een gunbarrel waarin alle Bond-acteurs te zien zijn. Niet een simpele montage van Connery tot aan Craig, maar met een briljante twist. Wat daarop volgt zijn de meest openhartige herinneringen van (oud-)cast- en crewleden, aangevuld met archiefmateriaal en filmfragmenten. De wijze waarop huidig producer Barbara Broccoli vertelt hoe haar vader Cubby en Sean Connery uiteindelijk de jarenlange strijdbijl hebben begraven, is zelfs voor de meest geharde Bond-boef een moment om even te slikken.

Betere tijden tussen producer Harry Saltzman (links), Sean Connery, zijn vrouw Diane Cilento en producer Cubby Broccoli

De absentie van Sean Connery in de film is en blijft jammer. Maar ook zonder nieuw materiaal van de eerste Bond is het gelukt van Everything Or Nothing een compleet geheel te maken.

Everything Or Nothing is vooralsnog alleen te pre-orderen via Engelse kanalen. Of het schijfje ook in de Nederlandse winkels komt te liggen, is vooralsnog onbekend.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures