Films en seriesFilms en series

woensdag 13 november 2013

Think on your sins

De verhaallijn in Skyfall die ons bespaard is gebleven


Het is maar hoe je het ziet, maar een interessante en plausibele theorie is het zeker: Silva is M's geadopteerde zoon. Zo. Die zit.

De eerste confrontatie tussen M en Silva

De theorie wordt hier uitgelegd door journalist Stephen Carter, die na het zien van Skyfall vorig jaar meteen begon te puzzelen. Volgens hem móest het bericht op M's computer 'Think on your sins' een verborgen boodschap bevatten. Door de letters door elkaar te husselen komt hij tot de conclusie dat de boodschap luidt: 'Your son is not in HK'. Ofwel, Silva (de zoon) zit niet in Hong Kong. Hij was daar immers gestationeerd, maar zit nu verscholen op het verlaten Hashima Island in Japan.

Ook de naam Raoul Silva kan uitgelegd worden als een anagram: A rival soul. Hierbij moet alleen niet vergeten worden, en dat is mijn enige bijdrage in dit geheel, dat de voornaam Raoul nergens in de film voorkomt. Zelfs niet op de aftiteling. Dat is net als Kissy Suzuki uit You Only Live Twice. De naam Suzuki hoor of zie je nergens in de film.

En de laatste...

Silva noemt M expliciet Mommy en Mother. Zoals dat nu in de film wordt uitgelegd, is dat meer grappig bedoeld. Maar als je de moeder/zoonrelatie erbij haalt, krijgt het ineens een heel beladen betekenis. Vandaar dat de haat van Silva ook zo groot is, en het hem uiteindelijk toch niet lukt om M te doden. Klinkt plausibel, toch?

Ik wil daarom best geloven dat dit in eerst instantie het idee was. Leuk om te weten en over te discussiëren, maar het is geen onderdeel van de Bond-films geworden. En officieel wordt ons niets verteld. Maar dan zou het allemaal wel iets te toevallig zijn...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures