Films en seriesFilms en series

donderdag 2 oktober 2014

Anthony Horowitz gaat nieuwe Bond-roman schrijven

De Britse schrijver Anthony Horowitz gaat de nieuwe James Bond-roman schrijven, meldt Ian Fleming Publications. Het boek moet uitkomen op 8 september 2015 en speelt zich af in de jaren 50. De basis voor het verhaal, dat voorlopig Project One wordt genoemd, is nooit eerder gepubliceerd materiaal van Ian Fleming.

Begin jaren 50 schreef Fleming een opzet voor een James Bond-tv-serie, die nooit van de grond is gekomen. Eén van die episodes was Murder on Wheels, waarin Bond zich begeeft in de wereld van de motorraces. Horowitz heeft nu exclusief toegang tot dit materiaal gekregen.

Anthony Horowitz is sinds 2008 de vierde schrijver die in relatief korte tijd een officiële James Bond-roman mag schrijven. Sebastian Faulks ging hem voor in 2008 met Devil May Care, gevolgd door Carte Blanche in 2011 van Jeffery Deaver, en in 2013 Solo van William Boyd. De boeken werden zeer wisselend ontvangen.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures