Films en seriesFilms en series

dinsdag 25 november 2014

Details opnames Bond 24 in Rome

De geplande opnames van Bond 24 in Rome beginnen steeds meer vorm te krijgen. Volgens The Hollywood Reporter staan er in de Italiaanse hoofdstad drie belangrijke actiescènes op de planning: een tweetal auto-achtervolgingen en een parachutesprong die eindigt op de Ponte Sisto.

De Ponte Sisto over de Tiber

Deze zomer werd bekend dat het team van Bond 24 op zoek was naar mogelijke filmlocaties in Rome. Nu de opnames van de nieuwe Bond-film, die op 6 december gaan beginnen, voor de deur staan, is bekend geworden dat het filmteam bijna een maand in de Italiaanse hoofdstad zal verblijven, van 19 februari tot en met 12 maart.

Wat staat er zoals op het programma? Een nachtelijke achtervolging door de nauwe steegjes van Rome en over de verbindingsweg Corso Vittorio Emanuele II, waarbij één auto in de Tiber belandt. In een tweede achtervolging is een Fiat 500 betrokken, die tot puin gereden zal worden in Borgo Vittorio, vlakbij het Vaticaan. En als klap op de vuurpijl zal James Bond met een parachute landen op de 15e-eeuwse Ponte Sisto.

Corso Vittorio Emanuele II

Of deze invulling juist is, of puur giswerk van de Italianen zal moeten blijken. Het wakkert in ieder geval de fantasie aan.

Verder staan in Italië opnames gepland bij het 18e-eeuwse Paleis van Caserta, 200 kilometer ten zuiden van Rome.

Paleis van Caserta

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures