Films en seriesFilms en series

dinsdag 4 november 2014

Jez Butterworth legt laatste hand aan script Bond 24

Jez Butterworth zet momenteel de puntjes op de i van het script van Bond 24. Dat zegt de Britste toneelschrijver deze week in The New Yorker. Datzelfde blijkt hij, zonder naamsvermelding, ook voor Skyfall te hebben gedaan.

Jez Butterworth

Het is niet ongebruikelijk om een filmscenario door meerdere handen te laten gaan. Een credit verdien je pas als er een aanzienlijk deel wordt herschreven.

Schrijver John Logan, die het script voor Skyfall herschreef, begon solo aan Bond 24. Neal Purvis en Robert Wade, die sinds The World Is Not Enough aan iedere Bond-film hebben meegewerkt, werden aanvankelijk buitenspel gezet, maar deze zomer tóch teruggehaald om het verhaal meer vaart en humor te geven.

Nu is dus de beurt aan Jez Butterworth, die in september pas met regisseur Sam Mendes en Bond-acteur Daniel Craig om de tafel is gaan zitten om het script te bespreken. Wat impliceert dat de filmmakers nog steeds niet tevreden zijn met het resultaat.

Enige haast is wel geboden, de opnames beginnen op 6 december.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures