Films en seriesFilms en series

donderdag 14 januari 2016

Oscar-nominatie voor Sam Smith

Sam Smith is de enige met een Oscar-nominatie voor Spectre. Zijn titelsong Writing's on the Wall werd vanmiddag genomineerd voor een Academy Award.


Andere kanshebbers voor Spectre, zoals Thomas Newman voor de muziek en Hoyte van Hoytema voor het camerawerk, vielen buiten de boot. Newman werd wel genomineerd voor Bridge of Spies van Steven Spielberg. Ennio Morricone is in diezelfde categorie genomineerd voor Tarantino's The Hateful Eight. The Revenant van Alejandro González Iñárritu leidt met twaalf nominaties. Vorig jaar wist Iñárritu met Birdman vier Oscars in de wacht te slepen.

Sam Smith won eerder deze week nog een Golden Globe voor de titelsong van Spectre. Evenals Adele drie jaar geleden voor Skyfall. Zij ging er destijds ook met de Oscar voor beste originele song vandoor.

Echter was Skyfall genomineerd voor vijf Oscars. Ook mocht de film het beeldje voor de beste geluidsmontage mee naar huis nemen. Daarmee komt de teller voor Bond-Oscars op vier stuks in vijftig jaar tijd.

De uitreiking van de Academy Awards vindt plaats op zondag 28 februari. Het zou zo maar kunnen dat Sam Smith live gaat optreden.

Hier nog eens, tot aan Skyfall, alle Oscar-nominaties voor James Bond op een rij.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures