Films en seriesFilms en series

maandag 9 januari 2017

Roger Moore pleit voor verbod circusdieren

Roger Moore wil een verbod op dierenacts in circussen in Groot-Brittannië en Ierland. Dat schrijft de zevenvoudig 007 in een open brief aan de Engelse premier Theresa May, aldus de Daily Mirror.

Moore vermomd als circusartiest in Octopussy (1983)

In zijn brief geeft de 89-jarige acteur aan dat het hoog tijd wordt dat een geciviliseerd land als Engeland zich schaart achter onder meer Oostenrijk, België, Mexico en Nederland, waar al jaren een verbod op acts met wilde dieren geldt. Moore verwijt Downing Street laksheid in dezen. Het is aan de premier om een einde te maken aan deze wreedheden.

De wilde dieren moeten zich volgens Sir Roger voelen alsof ze gevangen zijn door Dr. No. Als ze geen ingewikkelde trucjes hoeven uit te voeren onder de slagen van een zweep, zitten ze in hun kooi, waar ze lopen te ijsberen, uit frustratie in tralies bijten of zichzelf verwonden. Wanneer de wilde beesten ziek worden of gewond raken tijdens de tour, kan het uren of zelfs dagen duren voordat er een gespecialiseerde dierenarts ter plaatse is. Als iemand überhaupt de moeite neemt om te bellen.

Een petitie van dierenwelzijnsorganisatie PETA tegen het gebruik van wilde circusdieren is hier te tekenen.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures