Films en seriesFilms en series

zaterdag 22 augustus 2020

Fotoboek over Goldfinger’s ‘Alpine Drive’

Bijna 200 pagina’s en 350 foto’s telt dit nieuwe boek The Goldfinger Files, waarin de auto-achtervolging in de Alpen uit de derde Bond-film centraal staat. Het naslagwerk komt volgende week op de markt.

De James Bond-films herbergen een grote hoeveelheid auto-achtervolgingen. Vele daarvan zijn spectaculairder dan de ‘Alpine Drive’ uit Goldfinger (1964). Maar juist die scène is destijds minitieus gedocumenteerd.

Goldfinger is de Bond-film die de naam van 007 definitief een gouden toekomst beloofde. Niet in de minste plaats door een uitgekiende promotiecampagne. In het teken daarvan nodigden producenten Saltzman en Broccoli voor de opnamen op de Furkapas in Zwitserland de wereldpers uit om een kijkje te komen nemen op hun Bond-set, inmiddels beter bekend als ‘James Bond Straße’.

 

Honderden unieke beelden, met name afkomstig van de Duitstalige pers, aangevuld met persoonlijke foto’s van regisseur Guy Hamilton, kopies van het originele filmscript en nooit eerder vertoond behind-the-scenesmateriaal, vormen de inhoud van dit fotoboek uit de gouden era van de James Bond-films.

The Goldfinger Files komt op 27 augustus uit. Zie hier voor meer informatie. Het boek is ook te bestellen bij Bol.com.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures