Films en seriesFilms en series

vrijdag 2 oktober 2020

‘No Time to Die’ wederom uitgesteld...

De nieuwe James Bond-film is opnieuw uitgesteld. Dat is vanavond officieel bekendgemaakt via 007.com. No Time to Die is verplaatst naar april 2021.


MGM, Universal en Eon Productions hebben hiertoe besloten zodat de film op 2 april 2021 door een wereldwijd bioscooppubliek gezien kan worden. De makers achter de James Bond-film begrijpen dat fans (wederom) teleurgesteld zullen zijn.

Nadat de promotietour van No Time to Die begin september in volle vaart werd hervat met onder meer posters, een nieuwe trailer en de muziekclip van de titelsong, leek een novemberrelease niets meer in de weg te staan. Bovendien, als óók James Bond niet doorgaat, zullen vele bioscopen, die sinds dit voorjaar toch al in zwaar weer verkeren, het hoofd helemaal niet bovenwater kunnen houden. James Bond als de ultieme redder in nood, op het moment dat de wereld hem het hardst nodig heeft.


Het mag niet zo zijn. En dat is meer dan spijtig. Meer kan ik er op dit moment even niet van maken.

De 25e James Bond-film wordt geplaagd door vertragingen. Aanvankelijk stond de film gepland voor november 2019, toen nog onder regie van Danny Boyle. Toen in augustus 2018 bekend werd dat Boyle met Eon Productions in de clinch lag over het filmscript, en Boyle kort daarop werd vervangen door een andere regisseur, Cary Joji Fukunaga, werd daarmee ook de premièredatum verplaatst naar februari 2020.

Dat leek iets te kort dag, waarna de film onder het lompe ‘We’re absolutely thrilled’ voor een tweede maal werd verschoven naar 8 april 2020 (9 april in Nederland). Schrale troost in juli vorig jaar toen bekend werd dat de film met een week werd vervroegd.

Ook dat mocht niet zo zijn, want in maart dit jaar werd besloten de nieuwe Bond-film voor een derde maal naar voren te schuiven. De film was op dat moment gereed om vertoond te worden.

Deze vierde keer zoals vanavond bekend is gemaakt, voelt als een mokerslag, hoe logisch het besluit misschien ook klinkt. Herpakken en koersen richting april 2021. Het is niet anders.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures