Films en seriesFilms en series

zaterdag 21 oktober 2023

Nieuwe James Bond nog lang niet in zicht

Er is nog een lange weg te gaan voordat James Bond klaar is voor een nieuw hoofdstuk. Dat geeft producent Barbara Broccoli aan in the Guardian. De makers van de Bond-films hebben nog niet bedacht welke kant ze me het filmpersonage op willen gaan. Zolang dat niet gebeurt, is een nieuwe film, en dus een nieuwe James Bond-acteur, verre toekomstmuziek.

Barbara Broccoli

Eerst moet de zestigjarige franchise worden gemoderniseerd. Dat is wat de Broccoli’s altijd hebben gedaan bij het inhuren van een nieuwe nul-nul-zeven. Als voorbeeld komt de Bond-baas met GoldenEye (1995), de film die tot nu toe het langste gat tussen twee Bond-films sloot: zesenhalf jaar. De Koude Oorlog was over, de muur was gevallen, de wereld verkeerde in vrede en er waren geen vijanden meer — een scenario waar we in deze tijd enkel van kunnen dromen.

James Bond in de gedaante van Pierce Brosnan scoorde daarentegen als vanouds aan de bioscoopkassa. Het bleek dat de geheim agent van destijds 30-plus met een creatieve draai nog hartstikke goed meekwam.


Na een volgende heruitvinding van het personage, tien jaar later met de komst van Daniel Craig, wist James Bond het publiek opnieuw te boeien en dat zal in de toekomst niet anders zijn. Het is alleen de vraag: welk konijn kan Barbara Broccoli nog uit haar hoge hoed toveren? Zolang daar niet actief over wordt nagedacht, is dit artikel volgend jaar op 21 oktober nog even actueel.

De reden dat Broccoli haar stem laat horen is de spelshow die over drie weken op Amazon Prime staat. Daar moeten we het wat James Bond betreft voorlopig mee doen. Er zit Bond-muziek in, er zitten Bond-locaties in... en dat is het wel zo’n beetje.

Opnieuw verzekert de producent dat deze tv-spelshow geen voorbode is voor meer spin-offs op het kleine scherm. De focus blijft wat haar betreft op het produceren van bioscoopfilms. Per film kost dat drie tot vier jaar en daar wil zij al haar energie in steken.

Komende week is het vier jaar geleden dat Daniel Craig zijn laatste scène als James Bond draaide. In die tussentijd is de wereld zodanig veranderd, daar kan geen Bond-scenario tegenop. Het lijkt erop dat we 007 meer dan ooit nodig hebben. Niet om de wereldproblemen op te lossen, enkel om ze heel even te vergeten.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures