Films en seriesFilms en series

donderdag 19 augustus 2021

‘Geen James Bond-tv-serie op Amazon’

Toekomst 007 nog ongewis

Er komt geen James Bond-spin off op streamingdienst Amazon Prime, belooft producentenduo Broccoli en Wilson aan Total Film. Het zou een voor de hand liggende volgende stap zijn in de overname van MGM door Amazon, maar, zo zeggen de bazen van Bond: wij maken films voor de bioscoop.

Michael G. Wilson en Barbara Broccoli

Wat er wél met James Bond gaat gebeuren na de release van No Time to Die, daar lijken de twee nog niet over hebben nagedacht. Michael Wilson roept dat hij in een ontkenningsfase zit, doelend op het aanstaande vertrek van Daniel Craig.

Barbara Broccoli wil eerst de langverwachte Bond-productie ‘vieren’ en daarmee ook het tijdperk Daniel Craig. Pas als de rook rond No Time to Die is opgetrokken, willen de producenten naar de toekomst van 007 kijken. In mijn optiek een wat lakse houding. De makers van de Bond-films zouden er juist goed aan doen nú eindelijk eens vooruit te plannen.

Op de vraag van Total Film of een James Bond-tv-serie voor Amazon een optie is, reageert het duo als door een wesp gestoken. Het is een optie die Eon Productions volgens Wilson al 60 jaar weet tegen te houden. The Spy Command voegt daar terecht aan toe dat de tekenfilmserie James Bond Jr. uit begin jaren 90 wel degelijk onder toeziend oog van Michael G. Wilson is ontwikkeld. Al is de vraag hoe serieus zo’n tekenfilm meetelt.

Eind dit jaar moet de officiële overnamen van MGM door Amazon een feit zijn. MGM is voor de helft mede-eigenaar van de James Bond-films. De creatieve zeggenschap bij het maken van de films is echter altijd bij Broccoli en Wilsons Eon Productions blijven liggen. Dat hoeft met Amazon als nieuwe partner niet te veranderen.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures