Films en seriesFilms en series

zaterdag 4 november 2023

‘Er komt ooit nog een Bond’

Gregg Wilson (foto: Mark O’Connell)

De première van 007: Road to a Million donderdagavond bracht de Bond-producers weer even op de rode loper. En dat gaf het journaille de gelegenheid om dezelfde vragen te stellen. Dit keer kwam het antwoord van associate producer Gregg Wilson (rechtstreeks uit Google Translate om geen enkele komma te missen): „Er zijn in dit stadium geen plannen om de volgende Bond te maken. Er komt ooit nog een Bond, maar die zijn we niet actief aan het ontwikkelen.” Aldus opgetekend door Daily Express.


Hoofdrolspeler Brian Cox met Bond-producent Barbara Broccoli

Het is altijd fijn om te horen dat de makers van de Bond-films nog niet klaar zijn met hun held, laat dat voorop staan. Minder vertrouwenwekkend is dat zij er niet actief mee bezig zijn. Althans, voor de buitenwereld.

Toen ik ze daar zo zag zitten op dat podium, op een rijtje, zo inactief bezig met Bond 26; het leek een beetje op een dikke vinger in onze richting. Je kunt het ook anders zien: door de spelshow staan James Bond en zijn 007-logo weer even in de picture en zullen er wereldburgers zijn die op deze manier voor het eerst in aanraking komen met het fenomeen nul-nul-zeven.

Gregg Wilson vierde van links

Natuurlijk is voor een flinke Bond-boost niets beter dan een nieuwe film. Maar als dat er gewoon even niet in zit, kunnen we/kan ik schamper blijven doen over de spelshow — dit ongetwijfeld mooi gemaakte product op een breed platform als Amazon Prime houdt de Bond-mythe wél levend.

EON Productions is overigens maar zijdelings betrokken bij 007: Road to a Million. Gregg Wilson was de belangenbehartiger namens het officiële James Bond-merk. Als hij met vragen zat kon hij bij zijn vader Michael G. of bij tante Barbara B. aankloppen.

Of Gregg Wilson het stokje in het familiebedrijf gaat overnemen, daarover blijft hij net zo vaag als over de terugkeer van James Bond: „Ik ben blij dat ik er deel van uitmaak, zolang mensen naar de bioscoop blijven gaan en naar deze films blijven kijken.”

Moeten ze natuurlijk wel films gaan maken. Wij komen echt wel kijken.

Tot die tijd: 007: Road to a Million is vanaf vrijdag 10 november te zien op Amazon Prime.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures