Films en seriesFilms en series

donderdag 22 februari 2024

Eenmalig Miss Moneypenny overleden

Eenmalig Miss Moneypenny Pamela Salem is overleden, melden diverse berichten op Twitter. Salem speelde de secretaresse van M in Never Say Never Again, de terugkeer van Sean Connery als James Bond. Pamela Salem is 80 jaar geworden.

Salem trad tijdens haar acteercarrière vooral op in het theater. Daarnaast was zij te zien in enkele films, zoals, eveneens met Connery, The Great Train Robbery (1978) en Gods and Monsters (1998) over Frankenstein-regisseur James Whale. Ook maakte zij haar opwachting in een groot aantal televisieseries als The Onedin Line, Magnum, P.I., Doctor Who, ER en The West Wing.In de James Bond-serie van Eon Productions werd de rol van Miss Moneypenny veertien maal gespeeld door Lois Maxwell. In hetzelfde jaar als Never Say Never Again (1983) was Maxwell in Octopussy voor de dertiende keer te zien als Moneypenny. Lois Maxwell overleed in 2007 op eveneens tachtigjarige leeftijd.

De nog levende Miss Moneypenny’s uit de Eon-serie zijn Caroline Bliss uit de Timothy Dalton-films, Samantha Bond uit de Pierce Brosnan-films en Naomie Harris uit de Daniel Craig-films.

In november 1983 was Pamela Salem samen met tegenspelers Sean Connery en Saskia Cohen-Tanugi te gast bij de galapremière van Never Say Never Again in Theater Tuschinski in Amsterdam. Het was voor het eerst dat castleden van een James Bond-film een Nederlandse Bond-première bijwoonden.

Saskia Cohen-Tanugi, Sean Connery en Pamela Salem in Tuschinski
(De Telegraaf, 26 november 1983)

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures