Films en seriesFilms en series

donderdag 8 februari 2024

Twee James Bond-klassiekers terug in de bioscoop

Martin Koolhoven brengt From Russia with Love en Octopussy eenmalig terug in de bioscoop.

Vorig jaar maakte de filmmaker een rondje langs de Nederlandse filmtheaters met zijn James Bond-colleges. In dit theaterprogramma Koolhovens Keuze liet hij eerder al twaalf Bond-klassiekers zien. In de loop van 2024 komen hier nog twee bij:

From Russia with Love wordt gezien als een van de beste uit de reeks. Deze tweede James Bond-film laat zien dat voorganger Dr. No geen toevalstreffer was. De internationale cast aangevoerd door Sean Connery is om van te watertanden: Pedro Armend├íriz, Lotte Lenya, Robert Shaw, Bernard Lee, Vladek Sheybal en Daniela Bianchi. De filmmuziek is van John Barry, die hiermee zijn ticket als huiscomponist van James Bond verzilvert. De regie is voor de tweede keer in handen van Terence Young.

Octopussy is de persoonlijke favoriet van Martin Koolhoven; het is de eerste Bond-film die de regisseur zag. Of zoals hij zelf zegt: ‘The first cut is the deepest’. Roger Moore speelt hier voor de zesde keer 007, met naast hem (voor de tweede keer) Maud Adams, Louis Jourdan, Kristina Wayborn en Kabir Bedi. Ook weer met muziek van John Barry, de titelsong All Time High gezongen door Rita Cooldige en de tweede regieklus van John Glen (die hierna nog drie Bond-films zou maken). Actie en avontuur in kleurrijk India.

Kijk voor andere filmcolleges en meer informatie op Koolhovens Keuze.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures