Films en seriesFilms en series

maandag 4 januari 2010

Bond for sale

Nooit meer een nieuwe James Bond-film. Dat is geen vrolijk bericht om 2010 mee te beginnen. De toekomst van 007 hangt aan een zijden draad nu MGM op de rand van de afgrond staat. Zelfs Eon Productions weet niet wanneer en óf er uberhaupt een 23e Bond-film gaat komen.

Bond for sale (ik heb maar geen bod gedaan). Dat houdt niks anders in dan dat de filmrechten naar een andere studio verhuizen. Wie wil Bond nu niet hebben? Dat houdt overigens niet automatisch in dat die nieuwe studio ook aan de slag wil met een nieuwe film. Maar misschien is de grootste vraag in dezen: is er een studio die MGM wíl overnemen?

Daarvoor let ik te weinig op. Echt geen idee hoe dit precies in elkaar steekt. Tot For Your Eyes Only in 1981 werden de Bond-films onder de vlag van United Artists gemaakt. UA werd kort daarop opgeslokt door MGM en vanaf Octopussy kwam daar opeens die leeuw in beeld. Dat duo bleef tot en met Tomorrow Never Dies in 1997, daarna tweemaal alleen MGM en vanaf Casino Royale samen met Columbia (dat weer onderdeel is van Sony). Dus het lijkt mij dat Columbia Pictures de beste papieren heeft.
Maar zo simpel zal het wel niet zijn. Wordt gauw vervolgd.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures