Films en seriesFilms en series

vrijdag 29 januari 2010

Stuntman Martin Grace (67) overleden

De man die van Roger Moore een ├ęchte held maakte, Martin Grace, is woensdag overleden. De Ierse stuntman werkte mee aan zeven Bond-films in de jaren zestig, zeventig en tachtig.


Bekend is vooral het ongeluk op de set van Octopussy (1983). Waarbij Grace werd geraakt door een stilstaand object terwijl hij hangend aan de zijkant van een trein voorbij raast. Het werd hem bijna fataal – hij brak bijna alles in zijn lichaam dat te breken was. Wonderwel revalideerde Martin Grace weer in rap tempo en stond hij voor A View to a Kill gewoon weer op de set.

Martin Grace als James Bond in Octopussy (1983)

Als stuntdubbel voor Roger Moore in Moonraker (1979)

Naast een handvol Bond-films, was Grace ook stuntdubbel voor Roger Moore in The Wild Geese, North Sea Hijack, Escape to Athena, Sea Wolves en The Naked Face. Daarnaast werkte hij ondermeer mee aan de eerste Superman-film met Christopher Reeve, de eerste drie Indiana Jones-films, Willow, Patriot Games, King Arthur en als laatste film The Number 23 (2007) met Jim Carrey.

In november vorig jaar was Grace betrokken bij een fietsincident, waarbij hij zijn bekken brak. Deze maand werd hij met ademhalingsproblemen opgenomen in een Spaans ziekenhuis. Daar is hij uiteindelijk overleden aan een aneurysma.

1 opmerking:

Anoniem zei

RIP Martin, dit was echt een stuntman uit duizenden die niet maalde om een schrammetje.


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures