Films en seriesFilms en series

maandag 17 januari 2011

Project X is 'Carte Blanche'

De titel van Project X is Carte Blanche. Dat heeft auteur Jeffery Deaver vandaag bekendgemaakt in Dubai.

Net als de verhalen van Ian Fleming speelt Carte Blanche zich af in exotische oorden, al is het de eerste keer dat James Bond zich in Dubai begeeft. Na een eerder bezoek besloot Deaver zijn verhaal deels te laten plaatsvinden in de Verenigde Arabische Emiraten.

Jeffery Deaver in de voetsporen van Ian Fleming

Over de titel van het boek zegt Deaver: "In de wereld van spionage is enorm veel vertrouwen vereist om een agent 'carte blanche' te geven tijdens een missie. Het betekent dat iemands persoonlijke en professionele beoordelingsvermogen constant op de proef wordt gesteld. Iets wat gedurende het hele boek spanning oplevert, is dan ook de vraag: hoe ver mag je gaan als de nationale en zelfs internationale veiligheid op het spel staat? Zijn er grenzen, zelfs voor James Bond?"

Van de Amerikaanse thrillerauteur Jeffery Deaver zijn wereldwijd 20 miljoen thrillers verkocht. Hij is bekend van zijn thrillers met Kathryn Dance of Lincoln Rhyme in de hoofdrol. Een van de succesvolste, The Bone Collector, werd in 1999 verfilmd met Denzel Washington en Angelina Jolie in de hoofdrollen. Deaver werd vier keer genomineerd voor een Edgar Award van de Mystery Writers of America en één keer voor de Anthony Award.

Carte Blanche verschijnt in de Nederlandse vertaling eind mei bij Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures