Films en seriesFilms en series

woensdag 2 maart 2011

MGM wil nieuwe Robocop

MGM heeft plannen om een remake te maken van de in 1987 verschenen film Robocop. Dit moet het eerste grote project worden als de doorstart van de failliet verklaarde filmstudio een feit is.

Er wordt door MGM onderhandeld met Jose Padilha om plaats te nemen in de regisseursstoel, is te lezen op
NU.nl. De Braziliaan heeft vooral naam gemaakt in zijn thuisland met de films Elite Squad, waarvan het tweede deel het in 2010 beter heeft gedaan dan kaskrakers als Avatar en Shrek Forever. MGM had eerst regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, The Wrestler) op het oog voor de nieuwe Robocop, maar dat ging niet door toen de studio noodgedwongen al zijn projecten stil moest leggen. Aronofsky heeft momenteel geen tijd omdat hij bezig is met het tweede deel van Wolverine.

In Nederland is het origineel van Robocop vooral bekend als eerste grote Hollywood-productie van Paul Verhoeven. De film vertelt het verhaal van een overleden agent die terugkeert als robot.

In 1990 en 1993 kwamen respectievelijk deel 2 en 3 uit, die beide niet door Verhoeven zijn geregiseerd. Ook was er een tv-serie in 1994.

1 opmerking:

LVA zei

Deel 2 is trouwens geregisseerd door Irvin Kirshner, ook wel bekend van Never Say Never Again (en Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back).


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures