Films en seriesFilms en series

woensdag 29 augustus 2012

Documentaire over 50 jaar 007

Ter gelegenheid van Bonds gouden jubileum, verschijnt rond 5 oktober de documentaire Everything Or Nothing: The Untold Story of 007. Een film die zich focust op de droom van drie mannnen: Cubby Broccoli, Harry Saltzman en Bond-auteur Ian Fleming.

Cubby Broccoli, Sean Connery, Ian Fleming en Harry Saltzman tijdens Dr. No (1962)

De film van regisseur Stevan Riley vertelt het verhaal Ɣchter de films. De strijd van Ian Fleming om zijn held op het witte doek te krijgen. De strijd tussen de twee totaal verschillende producers Albert R. Broccoli en Harry Saltzman - een samenwerking die uiteindelijk leidde tot de langslopende serie uit de filmgeschiedenis.

Everything Or Nothing is de onofficiƫle vertaling van Eon (Productions), die productiemaatschappij achter de Bond-films. Volgens huidig Bond-producer Michael G. Wilson heeft zijn stiefvader Cubby Broccoli nooit willen bevestigen dat de afkorting van Eon staat voor 'Everything Or Nothing'. Al klinkt het plausibel - het maken van de Bond-films was in het begin inderdaad 'alles of niets'.

Wanneer Everything Or Nothing verschijnt (en waar dat dan is, in de bios of op de buis), is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures