Films en seriesFilms en series

zaterdag 8 februari 2014

Fiennes: 'Ik zou geen goede Bond zijn geweest'

Ralph Fiennes als Mallory
De huidige M, Ralph Fiennes, is twintig jaar geleden benaderd om James Bond te spelen. Maar hij zou 'geen goede Bond' zijn geweest, zegt hij in The Irish Times.

Zoals iedere Britste acteur van een bepaalde leeftijd, is ook Ralph Fiennes ooit in gesprek geweest met de producenten van de Bond-films om 007 te spelen. Hij heeft zo'n twintig jaar geleden, in de periode dat Pierce Brosnan werd benoemd als Bond nummer vijf, een gesprek gehad met Barbara en Cubby Broccoli.

Het was niet de carrière-move die Fiennes voor zichzelf in gedachte had. En buiten dat vermoedt de acteur dat hij niet geknipt was voor de rol. "Daniel Craig is fantastisch", aldus Fiennes ongevraagd.

Aan het eind van Skyfall zien we dat Gareth Mallory, de rol die Fiennes speelt, de nieuwe M is. Toen bekend werd dat hij in Skyfall zou spelen, werd hem van alle kanten gevraagd welke rol dat zou zijn. Hij heeft zijn mond stijf dichtgehouden. Behalve zijn agent en publicist wisten niemand dat hij de rol van Judi Dench over zou nemen als Bonds baas. Een rol die hij zal vervolgen in de volgende Bond-film, waarvan de opnames eind dit jaar van start gaan.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures