Films en seriesFilms en series

zondag 23 februari 2014

James Bond Radio

Tip voor een lange treinreis, of als je je een keertje verveelt, of tijdens een fietstocht (in mijn geval): James Bond Radio. Twee James Bond-gekken, Tom Sears en Chris Wright, praten anderhalf uur lang over 007.


Ze zijn net begonnen. Online zijn nu drie afleveringen te downloaden en terug te luisteren. Ik heb de derde aflevering opgezet, een review van Dr. No. Erg enthousiast en onderhoudend, met soms iets teveel veren in den reet van de filmmakers. Maar goed, wat wil je van fans.

In navolging daarvan: hier is de openingsmuziek van Dr. No gebruikt in Die Another Day, production designer Ken Adam (93 sinds begin deze maand) is inderdaad nog steeds onder ons en dit is de complete lijst met 00-agenten uit de films:
  • 002: Wordt alleen maar genoemd in The Man with the Golden Gun. Zijn naam is Bill Fairbanks en is eerder vermoord door Scaramanga. Later zien we in The Living Daylights een andere 002 tijdens een oefening op Gibraltar waar hij al snel door een roze verfkogel wordt geraakt door de SAS.
  • 003: Zijn dode lichaam wordt, inclusief microchip, door Bond gevonden in A View to a Kill.
  • 004: De andere 00-agent in The Living Daylights. Zijn touw wordt doorgesneden door een moordenaar van KGB.
  • 006: Die kennen we allemaal uit GoldenEye als Alec Trevelyan.
  • 008: Wordt genoemd ter vervanging van Bond in zowel Goldfinger als The Living Daylights.
  • 009: De onfortuinlijke agent uit Octopussy die vermomd als clown wordt vermoord met een FabergĂ©-ei in zijn hand.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures