Films en seriesFilms en series

donderdag 25 juni 2015

Patrick Macnee (93) overleden

De Britse acteur Patrick Macnee is vandaag overleden. Dat meldt zijn officiële website. Macnee overleed omringd door zijn familie in Rancho Mirage in Californië.


In 1985 had Macnee een prominente rol naast Roger Moore in A View to a Kill, waarin hij paardentrainer Sir Godfrey Tibbett speelt. 

Under cover als de persoonlijke butler van James St. John Smythe (een alias van Bond) weet hij samen met 007 binnen te dringen in het netwerk van Max Zorin. Als Zorin doorkrijgt dat St. John Smythe in werkelijkheid een Britse spion is, laat hij Sir Godfrey vermoorden door zijn handlanger May Day. Een ritje door de wasstraat zou vanaf die tijd nooit meer hetzelfde zijn.

Patrick Macnee en Roger Moore in A View to a Kill (1985)

Macnee werd in de jaren zestig vooral bekend als John Steed in de populaire tv-serie The Avengers (De wrekers). Daar speelde hij samen met onder meer de latere Bond-girls Honor Blackman (Goldfinger) en Diana Rigg (On Her Majesty's Secret Service).

Patrick Macnee met Diana Rigg in The Avengers

Voor de James Bond-special edition dvd's uit 2000 verzorgde hij met zijn karakteristieke stem de 007-documentaires (van Dr. No tot en met Licence to Kill) van commentaar. Met uitzondering van A View to a Kill waaraan hij als acteur meewerkte.

Patrick Macnee is 93 jaar geworden.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures