Films en seriesFilms en series

donderdag 16 juli 2015

Blofeld nu officieel in For Your Eyes Only

De schijnbaar willekeurige keuze voor de nieuwe lijn blu-rays die gisteren is aangekondigd, is minder lukraak dan het lijkt. Met Spectre voor de deur zijn straks alle films verzameld waar SPECTRE-leider Ersnt Stavro Blofeld in voorkomt. Plus de drie voorgaande Bond-films van Daniel Craig, wat zou kunnen impliceren dat de verhaallijn van Spectre voortborduurt op de voorgaande drie delen.

Opvallend in deze verzameling is For Your Eyes Only (1981). De vijfde Bond-film met Roger Moore, waarin een kale man in een rolstoel opduikt, met nota bene een witte angorakat op schoot. Natuurlijk is dit Blofeld. Maar die naam mocht EON Productions destijds niet gebruiken. Dus werd de naam Blofeld wijselijk omzeild en 'Man in wheelchair' gedoopt. Regisseur John Glen heeft later wel toegegeven dat het hier om Bonds aartsvijand uit de jaren zestig ging, maar officieel deden we alsof onze neuzen bloedden.


Nu alle rechten van SPECTRE inmiddels onder EON vallen (anders hadden ze natuurlijk nooit een film met die titel mogen maken), kunnen zij ook met Blofeld doen wat ze willen. Deze zogenaamde 'retcon' houdt in dat de Blofeld uit For Your Eyes Only nu ook officieel zo genoemd mag worden.

Hoe leuk deze retcon ook is, toch blijf ik bij het standpunt dat For Your Eyes Only beter zou zijn zónder deze hele scène...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures