Films en seriesFilms en series

dinsdag 1 december 2015

Canadese filmmakers willen arthouse James Bond

For Your Eyes Only eerste van vier re-makes 


Canadese filmmakers werken aan een arthouse James Bond-serie, meldt The Playlist. Te beginnen met een re-make van For Your Eyes Only. Een Bond-verhaal dat zich afspeelt in het Canadese Ottawa.


In Canada is het personage James Bond sinds 1 januari dit jaar vogelvrij. In 2014 was het vijftig jaar geleden dat Bonds geestelijk vader Ian Fleming overleed. Volgens de Berner Conventie uit 1886 is het werk van iemand die vijftig jaar dood is publiek domein.

In onder meer Europa en de Verenigde Staten geldt een minimum van zeventig jaar, en daar zit nu net het probleem. Mochten de Canadezen inderdaad met een Bond-film komen, dan mag deze niet in Europa en de VS worden uitgebracht.

Canadian Bond
Toch weerhoudt dat filmmakers Lee Demarbe en Ian Driscoll niet aan een arthouse James Bond te werken. For Your Eyes Only zou de eerste van een serie van vier moeten worden.

Ryan Reynolds (hier rechts) zou volgens het duo een goede Canadese James Bond zijn, Jessica Paré (uit Mad Men) zijn tegenspeelster Judy (Havelock) en Donald Sutherland, Christopher Plummer en Michael Ironside mogen meedoen in de andere rollen.

Een Bond-film met wat minder explosies en wat meer verhaal. Dat Eon Productions daar zelf niet aan heeft gedacht...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures