Films en seriesFilms en series

zaterdag 11 februari 2017

'Craig op bezoek bij Omega'

Met een horloge en een helikopter heb je nog geen film. Toch lijkt het (of hopen we), anders dan gebruikelijk, dat er mondjesmaat werk wordt gemaakt van Bond 25. Daniel Craig heeft binnen afzienbare tijd namelijk een afspraak met Omega, het horlogemerk dat James Bond al decennialang draagt.

Daniel Craig met de Omega Seamaster 300 SPECTRE Limited Edition

In een kort bericht op hun website, meldt fansite MI6 dat Omega-CEO Raynald Aeschlimann over twee of drie weken een ontmoeting met de James Bond-acteur heeft. Dat zegt de horlogemaker op de vraag van dagblad The Australian of 007 in de toekomst weer een Omega Seamaster gaat dragen, zoals hij onder meer in zijn laatste twee films deed.

Dat Daniel Craig een afspraak bij Omega heeft, zegt nul komma nul over de toekomst van Bond 25. Wel noemt Aeschlimann in het artikel in The Australian ook de namen van Barbara Broccoli en Michael G. Wilson. Zij zijn uiteindelijk degenen die de beslissing nemen over het merk en het type horloge van Bond. Een toevoeging die (wellicht) impliceert dat Craigs bezoek niet louter voor een kopje koffie is.

Craigs bezoek aan Omega in het Zwitserse Villeret in augustus 2015

Het startsein voor een nieuwe Bond-film kan pas echt worden gegeven als MGM een nieuwe financiĆ«le partner heeft gestrikt. Daarbuiten staat het Eon Productions uiteraard vrij om een helikopter aan te schaffen en Craig horloges te laten passen. 

Stel dat MGM in de loop van dit jaar een partner contracteert, Eon inmiddels een versie van het filmscript gereed heeft en op basis daarvan de eerste voorbereidingen treft — allemaal ruim op tijd voor de bekendmaking van Bond 25 eind dit jaar.

Mocht het allemaal in een stroomversnelling raken, dan zouden we voorzichtig kunnen denken aan een release in de zomer van 2018. De Bond-films uit de jaren 70 en 80 werden, met uitzondering van Diamonds Are Forever (1971) en The Man with the Golden Gun (1974), allemaal uitgebracht in de zomer.

We wachten onrustig af...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures