Films en seriesFilms en series

maandag 6 maart 2017

Honderd jaar David Bauer

Vandaag is het honderd jaar geleden dat de Amerikaanse acteur David Bauer werd geboren. Bauer speelde twee bescheiden rollen in de laatste twee officiële Bond-films met Sean Connery.


De acteur, die na de communistische heksenjacht in Amerika in de jaren 50 naar Engeland emigreerde, werd voor het eerst aangetrokken om een Amerikaanse diplomaat te spelen in You Only Live Twice (1967). Amerika aan de ene kant, Rusland aan de andere kant en Engeland als bemiddelaar.

David Bauer (met bril) in You Only Live Twice

De opvliegende diplomaat beschuldigt de Russen ervan een Amerikaanse ruimtecapsule te hebben gekaapt. De Russen ontkennen, pas later ontdekken wij dat het Blofeld is geweest die hierachter zat.

Bauer mocht voor een tweede keer komen opdraven in Diamonds Are Forever (1971), waar hij een iets grotere rol heeft. Ditmaal speelt hij Morton Slumber, begrafenisondernemer, een klein radartje in het netwerk van Blofeld om de diamanten te bemachtigen die gebruikt worden voor zijn ruimtesatelliet.

Als Morton Slumber in Diamonds Are Forever

David Bauer te midden van Sean Connery en Leonard Barr

Naast de twee James Bond-films, was David Bauer geregeld op de Britse televisie te zien. In 1973 overleed hij op 55-jarige leeftijd plotseling aan een hartaanval. Hij was getrouwd met de Engelse actrice Stella Tanner die in 2012 overleed. Samen hadden ze één dochter.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures