Films en seriesFilms en series

dinsdag 4 april 2017

Nog eentje dan voor Craig...

Bond 25 wordt u mede mogelijk gemaakt door Shakespeare


Omdat Bond Blog niet de beroerdste is: een korrel zoutartikel van Page Six meldt dat James Bond-producent Barbara Broccoli Daniel Craig benaderd heeft voor een vijfde Bond-film. Het is een onbekende bron die dit alles verklapt, Craig noch Broccoli waren bereid voor commentaar.

Daniel Craig in de Off-Broadwayproductie van Othello

De acteur en producent gooiden onlangs hoge ogen met hun uitvoering van Othello. De lofuitingen voor dit stuk zijn Craig blijkbaar zo goed bevallen dat Broccoli daarmee een ingang heeft gevonden om het onderwerp 'James Bond' weer eens op tafel te brengen. Een vreemde constructie als je het mij vraagt, daar heeft Broccoli Shakespeare echt niet voor nodig.

Tom Hiddleston wordt ook weer eens van stal gehaald, de acteur die de rol na The Night Manager al zowat op zak had. Nu schijnt Broccoli hem te verwaand en niet hard genoeg te vinden om James Bond te kunnen spelen. Exit Tom, voor zover hij binnen was dan, want Craig is nooit weggeweest.

Het artikel vermeldt verder dat er al een filmscript klaarligt, iets wat mijns inziens een te rooskleurige voorstelling van zaken geeft. Van schrijversduo Purvis en Wade is vorige maand bekend geworden (het eerste echte nieuws rond Bond 25) dat ze, ondanks eerdere afzeggingen, wederom van de partij zijn. Wat niet uitsluit dat ze misschien al veel eerder zijn begonnen met schrijven, maar met nog immer geen medefinancier aan de zijde van MGM, lijkt het mij hoogst onwaarschijnlijk dat de voorbereidingen verhaaltechnisch al in een vergevorderd stadium verkeren.

Kortom, een beetje bullshit is het allemaal wel. De wens blijft de vader van de gedachte...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures