Films en seriesFilms en series

zondag 29 oktober 2017

Waltz: 'Ik kom niet terug voor Bond 25'

Christoph Waltz geeft aan niet terug te keren in Bond 25. De reden: het is traditie dat voor de rol van Blofeld bij iedere nieuwe film een andere acteur wordt gecast.


Waltz is momenteen in Rome voor het filmfestival. Daar werd hij op de rode loper gevraagd over Bond 25. In het voorbijgaan zei hij:

„No, I'm sorry. I'm really sad, but that's the tradition, that there is a new... name. Sorry. I would've liked to.”Met andere woorden: hij zou graag willen, maar de traditie schrijft voor dat het gewoonweg onmogelijk is.

Het klopt natuurlijk dat er voor de rol van Blofeld film na film een andere acteur werd aangetrokken: Donald Pleasence in You Only Live Twice (1967), Telly Savalas in On Her Majesty's Secret Service (1969), Charles Gray in Diamonds Are Forever (1971). Het is alleen onzin om te stellen dat dat daarom een gouden regel is.

Of Waltz heeft geen zin, en doet net alsof hij het jammer vindt; of er is hem inderdaad verteld dat de filmmakers de 'traditie' voort willen zetten; of Waltz weet nog helemaal niks over zijn mogelijke deelname aan Bond 25; of de acteur staat weer een potje te liegen, bij Spectre (2015) bleef hij tot het eind volhouden dat hij níet de rol van Blofeld speelt.

Christoph Waltz met regisseur Sam Mendes

Wat ook een mogelijkheid is, is dat Blofeld in Bond 25 gewoon niet meedoet. Aan het eind van Spectre werd hij gevangen genomen. Ze kunnen hem gerust een tijdje laten brommen tot het moment ze hem weer een keer nodig hebben. Tegen die tijd met een nieuwe Bond-acteur én met een nieuwe Blofeld. Maar zolang Daniel Craig James Bond is, blijft Christoph Waltz gewoon Blofeld.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures