Films en seriesFilms en series

woensdag 4 april 2018

MGM gooit James Bond in de strijd bij verkoop

Filmstudio MGM staat te koop, meent The Hollywood Reporter. Vandaar dat er nog steeds geen deal is gemaakt over de distributierechten van Bond 25. Want, zo lijkt mij, de studio die MGM nu koopt, mag James Bond zelf gaan distribueren en gaat daar geheid heel veel geld aan verdienen.


Even leek het erop dat Annapurna Pictures de distributie van de Bond-films in Amerika zou gaan verzorgen. Echter is hier volgens insiders niets over beklonken en lijkt Warner Bros. op dit moment de grootste kanshebber.

De strijd om de distributierechten kan echter de prullenbak in als MGM inderdaad te koop staat en de hele bups, inclusief James Bond, wordt verkocht.

De waarde van de Bond-franchise wordt geschat op 1 tot 3 miljard dollar. In totaal is MGM, met diens uitgebreide videotheek aan filmklassiekers en de onlangs aangeschafte streamingdienst Epix, een slordige 6 miljard waard.

Sony Pictures, dat eerder de vier voorgaande Bond-films distribueerde, zou deze 6 miljard met gemak op kunnen hoesten, aldus THR. Als potentieel nieuwe eigenaar van MGM zouden ze de Bond-deal daarmee onder nieuwe voorwaarden kunnen voortzetten. In de voorgaande manke deals betaalde Sony namelijk de helft tegen een kwart van de winst. 

Hoewel nog niet officieel bevestigd, is de deal met regisseur Danny Boyle volgens THR echter wel rond. Dat kan dan gelijk in de verkooponderhandelingen worden meegenomen.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures