Films en seriesFilms en series

zaterdag 7 april 2018

Time's Up, Mr. Bond

Nu de deal met Danny Boyle beklonken schijnt, aldus The Hollywood Reporter deze week (zie laatste alinea), betekent dat dus dat John Hodge zijn script voor Bond 25 klaar heeft en dat Barbara Broccoli dit heeft goedgekeurd. En als er iets af is, betekent dat weer dat er eindelijk iets kan uitlekken!

De vrouwen uit de laatste Bond-film Spectre: Monica Belluci, Léa Seydoux en Naomie Harris

Met een korrel zout: volgens Birthmoviesdeath.com moet 007 het in zijn nieuwe avontuur opnemen tegen een vrouwelijke schurk, daarbij krijgt Bond een pupil toegewezen die hij de kneepjes van het vak moet leren. Ook dit zal een vrouw zijn.

Voor de grote boevenrol vinden volgens het gerucht inmiddels gesprekken plaats met een actrice van formaat, de andere rol zou al vergeven zijn aan een jonge actrice.

Deze ontwikkeling zou in lijn kunnen zijn met eerdere berichten dat Boyle zich wat de vrouwelijke hoofdrollen betreft heeft laten inspireren door Time's Up en #MeToo. Een vrouwelijke hoofdschurk hebben we inderdaad niet veel gezien. Elektra King uit The World Is Not Enough (1999) is de enige.

Sophie Marceau als Elektra King in The World Is Not Enough

Grace Jones als May Day
Natuurlijk zijn de Bond-films bevolkt met vrouwen die met de vijand heulen: Tanya uit From Russia with Love (1963) wordt ingezet door SPECTRE om Bond te verleiden; Pussy is de privé-pilote van Goldfinger; Jill Masterson staat eveneens op Goldfingers loonlijst; May Day wijkt nauwelijks van Zorins zijde. De onderdrukte vrouwen: Domino die onder invloed staat van Largo, Solitaire van Kananga, Andrea van Scaramanga, Bibi van Kristatos, Lupe van Sanchez, Paris van Carver, Sévérine van Silva, Lucia van Sciarra en in zekere zin ook Vesper Lynd uit Casino Royale (2006). En zo zijn er meer voorbeelden van vrouwen die Bond voor zich weet te winnen, al dan niet uit de klauwen van hun meester probeert te bevrijden.

Dan heb je tal van vrouwelijke helpers die zich niet door Bond laten inpalmen (Rosa Klebb en Irma Bunt zijn misschien geen goede voorbeelden), zoals Fiona Volpe uit Thunderball (1965), Helga Brandt uit You Only Live Twice (1967), Xenia Onatopp uit GoldenEye (1995), Miranda Frost uit Die Another Day (2002).

Luciana Paluzzi als SPECTRE's Fiona Volpe in Thunderball

Een vrouwelijke Blofeld of Goldfinger daarentegen, daarbij komt enkel Elektra in de buurt, al moest zij haar positie delen met Renard die uiteindelijk het eindgevecht met Bond mocht aangaan. Hoog tijd dus na bijna zestig jaar om een in- en inslechte misdadigster op te voeren als grote tegenstander van 007.

Daar tegenover staat Bonds medestandster, in de volksmond beter bekend als 'Bond-girl', de inmiddels gecaste agente in opleiding. Op de vraag Wat blijft er voor Daniel Craigs James Bond nog over om te doen? heb ik maar één antwoord. Dan weten we ook gelijk wie het nummer 007 op volgende missies gaat voeren. Time's Up, Mr. Bond...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures