Films en seriesFilms en series

vrijdag 12 oktober 2018

Wat als James Bond op Tinder zou zitten?

Mijn naam is Bond... James Bond. Sinds 2006 is het de Britse acteur Daniel Craig die als geheim agent 007 en gekleed in strak pak, chino- of caban-jas voor mannen de harten van bloedmooie vrouwen steelt én breekt. Maar wat als Bond, net als de meeste al dan niet vrijgezelle mannen anno nu, gebruikmaakt van een dating-app... Hoe zou het hem vergaan op Tinder? Bekijk de chats met ‘zijn’ Bond-girls, inclusief originele quotes.

Door gastauteur Stylight


Met hun beeldschone verschijning, gekleed in een galajurk of sexy bikini — wie herinnert zich niet Ursula Andress in haar witte bikini of Halle Berry in een oranje exemplaar —  waren het de Bond-girls die het op het gebied van mode wonnen van James. Qua gevatte opmerkingen gaf 007 hen echter vaak het nakijken. Hoe zouden de ontmoetingen en gesprekken in het huidige digitale tijdperk verlopen? Tinder in plaats van een rendez-vous op een exotische locatie, emojis in plaats van elkaar verleidelijk in de ogen kijken... Hoe zou James Bond zich uit penibele situaties op Tinder — voor de vorm omgedoopt tot ‘Bonder’ — redden met onderstaande dames?


Bond en Vesper worden verliefd. Zij heeft een vintage look, smokey eyes en draagt partyjurken van onder andere Versace en Roberto Cavalli. Vesper ziet en kent de ‘echte’ James. Zij is de tweede vrouw waar 007 verliefd op wordt. Met haar gevatte humor zouden ze ook op Tinder zeker een match zijn.


Een spannend avontuur met James kost soms het leven van een Bond-girl. De wrede baas van haar wraakzuchtige man martelt en doodt haar. Een leuke flirt op Tinder was waarschijnlijk veiliger geweest voor Solange.


De eerste Bond-girl waar James géén seks mee heeft; wel was er ruimte voor een vurige kus. Het wraken van haar vermoorde familie was belangrijker voor haar. Elegante stijl o.a. met zwarte Prada-jurk. Onze conclusie: een chat tussen de twee op Tinder zou geen lang leven beschoren zijn. Camille heeft wel andere dingen aan haar hoofd.Fan van de jaren 60 met het haar hoog gedragen in een stijlvolle Franse knot en een shift jurk (van Prada). Beleeft een one-night stand met James. Hij vindt haar dood op bed, overgoten met olie. Deze scène was een eerbetoon aan Bond-girl Jill Masterson (Shirley Eaton) uit Goldfinger (1964); zij werd goud geschilderd. Met hindsight zou Strawberry hoe dan ook hebben gekozen voor ‘geen match’ met James om haar eigen leven te redden.


Miss Moneypenny is al sinds 1962 de secretaresse van M. James en Eve krijgen een valse start: in het begin van Skyfall, schiet Eve James neer...  Een onschuldige chat op Tinder had wellicht geleid tot meer?


Heeft een zwak voor James; hij is haar favoriete 00-agent. Een liefdesrelatie is echter ondenkbaar. Hun band is puur platonisch, met cynische opmerkingen en gevatte humor. Een chat op Tinder tussen de twee zou ons echter erg interessant lijken.


Bij hun eerste ontmoeting draagt ze een zwarte jurk met open rug, bezaaid met 60 duizend kristallen. Onze favoriete geheim agent wil haar graag beschermen, maar zelfs met James aan haar zijde is ze haar leven niet veilig. Wij denken dat ze op Tinder vurige chatgesprekken zouden hebben.


Madeleine werkt als psycholoog en is de dochter van Mr. White die we nog kennen uit eerdere films. Ze is een beedlschone, intelligente vrouw die in de woorden van actrice Léa Seydoux ‘Bond niet nodig heeft’. James en Madeleine lijken aan elkaar gewaagd; op Tinder zouden ze zomaar een match kunnen zijn.


Een Italiaanse weduwe wiens maffioso-man door James is vermoord. Ze is stijlvol in kokerjurken en draagt sexy boots van Louboutin naar de begrafenis van haar overleden man. Wij zien haar eerder als ‘Bond-vrouw’ dan Bond-girl. En weten zeker dat James interesse heeft. Wij zeggen: het is een match!

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures