Films en seriesFilms en series

vrijdag 25 januari 2019

James Bond gaat naar Noorwegen

Opnamen van Bond 25 gaan onder meer gemaakt worden in Noorwegen, dat meldt het Norsk filminstitutt vandaag. De productie van 'B25', zoals de film staat aangekondigd, krijgt een subsidie van 47 miljoen kronen. Een recordbedrag voor een buitenlandse productie, aldus het filminstituut.


Noorwegen staat al langer in de belangstelling om als locatie voor een Bond-film te dienen. Strenge eisen voor internationale filmproducties belette echter dat het land eerder als uitverkorene uit de bus kwam. In het verleden werden slechts enkele scènes in Noorwegen opgenomen voor You Only Live Twice (1967) en Die Another Day (2002).

Dat Noorwegen deze keer wat langer in beeld komt, dat kan niet anders voor die 47 miljoen Noorse kronen (bijna 5 miljoen euro). De subsidie wordt enkel toegekend aan producties die het land als visitekaartje tonen. Wanneer en waar precies in Noorwegen gefilmd gaat worden, is vooralsnog onbekend.

De opnamen van Bond 25 beginnen officieel op 4 maart. De film staat gepland voor 14 februari 2020. Daniel Craig zal voor de vijfde maal de hoofdrol vertolken. De regie is in handen van de Amerikaan Cary Joji Fukunaga.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures