Films en seriesFilms en series

woensdag 5 december 2018

Bond 25 mogelijk naar Noorwegen

Het lijkt erop dat een groot deel van de nieuwe Bond-film in Noorwegen gefilmd gaat worden, meldt de Noorse krant Bergens Tidende. Het Noorse Filmfonds bevestigt dat er een aanvraag is ingediend door de makers van ‘B25’, beter bekend als Bond 25.

Het Svart Hotel nabij Bodø in Helgeland moet de deuren nog openen; ideaal voor James Bond

Noorwegen staat al langer in de belangstelling om als locatie voor een Bond-film te worden gebruikt. Het Scandinavische land lijkt alleen zeer strenge eisen te hanteren voor internationale filmproducties. Eerder geplande opnamen voor Spectre (2015) werden destijds verplaatst naar Tirol.

Google Translate laat weten dat ‘het filmondersteuningsprogramma via het Noorse Film Instituut 25 procent kostenvergoeding biedt voor internationale filmopnames in Noorwegen’. Wat inhoudt dat het voor buitenlandse producties aantrekkelijker is geworden om in Noorwegen te komen filmen. Zo werden er vorig jaar opnamen gemaakt voor de laatste Mission: Impossible.

Eerder werd gemeld dat opnamen voor de nieuwe Bond-film wellicht zouden plaatsvinden in Canada. Sneeuw lijkt daarom op het menu te staan voor Bond 25.

James Bond deed Noorwegen tweemaal kort aan: in You Only Live Twice (1967), waar op het schiereiland Mågerø de grote bollen uit de pretitles te vinden zijn, en voor Die Another Day (2002) waar in Svalbard enkele extra sneeuw en ijsscènes werden opgenomen.

Het voormalige Control and Reporting Centre in Mågerø figureert in You Only Live Twice

De grootste deelname aan James Bond heeft Noorwegen vooralsnog geleverd met de titelsong voor The Living Daylights (1987) van a-ha.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures