Films en seriesFilms en series

dinsdag 4 december 2018

‘Linus Sandgren cinematograaf Bond 25’

De Zweedse cameraman Linus Sandgren lijkt de director of photography van Bond 25 te worden. Dat blijkt uit een tweet van Kristopher Tapley van Variety vandaag.

Linus Sandgren

Sandgren won vorig jaar een Oscar voor zijn camerawerk voor de musicalfilm La La Land. Dit jaar verzorgde hij de beelden voor de maanlandingsfilm First Man.

Als het inderdaad waar is dat Linus Sandgren de nieuwe cameraregisseur voor een Bond-film wordt, dan is hij de opvolger van de Nederlander Hoyte van Hoytema die Spectre (2015) op beeld zette. Van Hoytema behaalde, net als Sandgren, zijn eerste grote successen in Zweden.

Gisteren, 3 december, zouden aanvankelijk de eerste opnamen van Bond 25 hebben plaatsgevonden als Danny Boyle nog regisseur was geweest. Na zijn vertrek eind augustus, duurde het een maand voordat bekend werd dat Cary Fukunaga de nieuwe man aan het roer zou zijn en dat de opnamen van de nieuwe Bond-film met drie maanden vertraging op 4 maart 2019 gaan beginnen. De première van Bond 25 is op 14 februari 2020.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures