Films en seriesFilms en series

woensdag 4 september 2019

THR bevestigt Waltz' terugkeer als Blofeld

Christoph Waltz keert in No Time to Die terug als Blofeld. Dat schrijft The Hollywood Reporter in een artikel over Waltz' nieuwste filmproductie Quibi: ‘(...) the actor is set to reprise his role as the villainous Blofeld in the upcoming James Bond movie No Time to Die.’


Wellicht dat het niet helemaal de bedoeling was het nieuws op deze manier wereldkundig te maken, maar ach, zo'n verrassing is het ook niet. In juli meldde Baz Bamigboye deze scoop al, en twee jaar geleden was het al op Bond Blog te lezen.

De verwachting is dat Blofeld dit keer meer een rol achter de schermen speelt, aan het eind van Spectre (2015) werd hij immers gearresteerd. Rami Malek is de nog naamloze hoofdschurk in No Time to Die. Dat we nog niet weten wie hij gaat spelen, maakt de nodige geruchten los.

Rami Malek
Slaat de titel No Time to Die bijvoorbeeld op de terugkeer van Dr. No? Zou kunnen dat Malek een hernieuwde versie van deze eerste Bond-boef is, al vermoed ik van niet. Blofeld is vooralsnog de enige schurk die meerdere malen door de gehele Bond-geschiedenis in vele gedaanten is teruggekeerd. Naast de vaste karakters als M, Q en Moneypenny, zijn er verder altijd nieuwe personages bedacht al lijken die soms op een oude. Zo is Madeleine uit Spectre en No Time to Die te vergelijken met Tracy uit On Her Majesty's Secret Service (1969). Zou zo maar kunnen dat haar eenzelfde lot als de eerdere Mrs. Bond te wachten staat.

Om nog een stap verder te fantaseren, zou het natuurlijk ook kunnen dat Rami Malek diezelfde Blofeld is na transformatie van diens uiterlijk. Fleming beschreef in zijn Blofeld-trilogie dat de leider van SPECTRE bij iedere hernieuwde kennismaking er totaal anders uitzag.

Laat Waltz maar lekker Blofeld blijven en Malek een compleet nieuwe schurk in dienst van SPECTRE.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures